Φωτογραφία Πατριάρχη
Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας & Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄
Φωτογραφία Μητροπολίτη
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσα, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ισημερίας κ.Νικηφόρος

Τελευταίες ειδήσεις

Πανηγυρις Ιερου Ναου Αγιου Μαρκου και εγκαινια σχολης ραπτικης

Στο κέντρο της μεγαλουπόλεως της Κινσάσας, η αγάπη του αειμνήστου προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας Θωμά Ντούνη για τους Αφρικανούς Ορθοδόξους αδελφούς, ανοικοδόμησε Ιερό Ναό, με την επίβλεψη του αειμνήστου ιεραποστόλου π. Κοσμά Γρηγοριάτου, εις τιμήν του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Αφρικής, προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά πανηγυρικά την μνήμη Του και η ομώνυμη ενορία της Κινσάσας χαρμονικώς πανηγυρίζει.

 

Περισσότερα...

Πασχαλινη Εκδηλωση Νεολαιας Ενοριων της Μητροπολεως Κινσασας

Την Κυριακή 23 του μηνός Απριλίου κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την σωτήρια ομολογία του Αποστόλου Θωμά και την μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας  κ. Νικηφόρος  λειτούργησε στην ενορία του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού  Μάρκου και στην συνέχεια παρέστει στην Πασχαλινή εκδήλωση που ετοίμασαν η νεολαία ενοριών της Μητροπόλεως.

Περισσότερα...

Πασχα, Κυριου Πασχα, στην Κινσασα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος το βράδυ της εορτής της Αναστάσεως προσήλθε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας προκειμένου να τελέσει αφενός την τελετή της Αναστάσεως και αφετέρου την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα...

Μεγαλη Εβδομαδα σε συνοικια αναπηρων

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου από το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης τελούνταν καθημερινά στην συνοικία των αναπήρων της Κινσάσας οι ιερές ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος.

Περισσότερα...

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΣΑΣΑΣ

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ –ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος παρουσία του Εξοχοτάτου Πρέσβη της Ελληνικής Πολιτείας στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κ. Γεωργίου Παπακώστα. Συλλειτούργησαν όλοι οι ιερείς της ευρύτερης περιοχής της Κινσάσας .

Περισσότερα...