Φωτογραφία Πατριάρχη
Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας & Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄
Φωτογραφία Μητροπολίτη
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσα, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ισημερίας κ.Νικηφόρος

Τελευταίες ειδήσεις

Ιερατικη συναξη αφιερωμενη στην μνημη του ιεραποστολου π.Χαριτωνος Πνευματικακη

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την τον Όσιον Χαρίτωνα συνήλθε ιερατική σύναξη εις την Κινσάσα, εις τιμή του αειμνήστου μεγάλου Ιεραποστόλου Αρχιμ. Χαρίτωνος Πνευματικάκη.

 

Περισσότερα...

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ Β΄ ΣΤΗΝ ΚΙΝΣΑΣΑ

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο σχολείο του Αγίου Μάρκου Κινσάσας, παρουσία του Αξιοτίμου Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας κ. Γερασίμου Ντούνη.

 

Περισσότερα...

Ευλογημένες στιγμές στην ενορία που θεμελίωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μας Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην Κινσάσα

 

Ευχάριστες στιγμές έζησαν οι ενορίτες των  Αγίων Αρχαγγέλων της Κινσάσας, όπου λειτούργησε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος και χειροτόνησε πρεσβύτερο τον Αμβρόσιο Mukasa.
Περισσότερα...

ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ CONGO

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου, οι φοιτητές του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Congo,  επισκεφτήκαν αυθημερόν την περιοχή Zongo, μετά από επιθυμία που εκφράστηκε από κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να γνωρίσουν την Ορθοδοξία.

 

Περισσότερα...

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΣΑΣΑΣ

Σήμερα εορτή της συνάξεως των Θεοπατόρων Αγίων Ιωακείμ και Άννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος, λειτούργησε στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του Κογκό.

Περισσότερα...