Φωτογραφία Πατριάρχη
Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας & Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄
Φωτογραφία Μητροπολίτη
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσα, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ισημερίας κ.Νικηφόρος

Τελευταίες ειδήσεις

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κινσάσα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου  της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας.

 

Περισσότερα...

Απονομη πτυχιων στο Ορθοδοξο Πανεπιστημιο του Κογκο

Με την ευχή "Πορευθέντες μαθητεύσατε παν το Κογκό, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα Του Πατρός και Του Υιού και Του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν"  κατευόδωσε την Κυριακή 30 Ιουλίου το Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του Κογκό τους νέους πτυχιούχους Θεολόγους του, απονέμοντας μετά από πενταετή σπουδή και δοκιμασία τα πτυχία τους, με την ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β΄.

 

Περισσότερα...

Προοδος εργασιων στο Κεντρο Υγειας της Ιερας Μητροπολεως Κινσασας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος μετέβη στην περιοχή Mont-Ngafula προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών του Κέντρου Υγείας.

 

Περισσότερα...

Πανηγυρις Ιερου Ναου Αγιου Μαρκου και εγκαινια σχολης ραπτικης

Στο κέντρο της μεγαλουπόλεως της Κινσάσας, η αγάπη του αειμνήστου προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας Θωμά Ντούνη για τους Αφρικανούς Ορθοδόξους αδελφούς, ανοικοδόμησε Ιερό Ναό, με την επίβλεψη του αειμνήστου ιεραποστόλου π. Κοσμά Γρηγοριάτου, εις τιμήν του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Αφρικής, προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά πανηγυρικά την μνήμη Του και η ομώνυμη ενορία της Κινσάσας χαρμονικώς πανηγυρίζει.

 

Περισσότερα...

Πασχαλινη Εκδηλωση Νεολαιας Ενοριων της Μητροπολεως Κινσασας

Την Κυριακή 23 του μηνός Απριλίου κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την σωτήρια ομολογία του Αποστόλου Θωμά και την μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας  κ. Νικηφόρος  λειτούργησε στην ενορία του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού  Μάρκου και στην συνέχεια παρέστει στην Πασχαλινή εκδήλωση που ετοίμασαν η νεολαία ενοριών της Μητροπόλεως.

Περισσότερα...