Νέα

Την Κυριακή 23 του μηνός Απριλίου κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την σωτήρια ομολογία του Αποστόλου Θωμά και την μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας  κ. Νικηφόρος  λειτούργησε στην ενορία του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού  Μάρκου και στην συνέχεια παρέστει στην Πασχαλινή εκδήλωση που ετοίμασαν η νεολαία ενοριών της Μητροπόλεως.

Περισσότερα: Πασχαλινη Εκδηλωση Νεολαιας Ενοριων της Μητροπολεως Κινσασας

Κατηγορία: Νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος το βράδυ της εορτής της Αναστάσεως προσήλθε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας προκειμένου να τελέσει αφενός την τελετή της Αναστάσεως και αφετέρου την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα: Πασχα, Κυριου Πασχα, στην Κινσασα

Κατηγορία: Νέα

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου από το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης τελούνταν καθημερινά στην συνοικία των αναπήρων της Κινσάσας οι ιερές ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος.

Περισσότερα: Μεγαλη Εβδομαδα σε συνοικια αναπηρων

Κατηγορία: Νέα

Στο κέντρο της μεγαλουπόλεως της Κινσάσας, η αγάπη του αειμνήστου προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας Θωμά Ντούνη για τους Αφρικανούς Ορθοδόξους αδελφούς, ανοικοδόμησε Ιερό Ναό, με την επίβλεψη του αειμνήστου ιεραποστόλου π. Κοσμά Γρηγοριάτου, εις τιμήν του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Αφρικής, προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία τιμά πανηγυρικά την μνήμη Του και η ομώνυμη ενορία της Κινσάσας χαρμονικώς πανηγυρίζει.

 

Περισσότερα: Πανηγυρις Ιερου Ναου Αγιου Μαρκου και εγκαινια σχολης ραπτικης

Κατηγορία: Νέα

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ –ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος παρουσία του Εξοχοτάτου Πρέσβη της Ελληνικής Πολιτείας στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κ. Γεωργίου Παπακώστα. Συλλειτούργησαν όλοι οι ιερείς της ευρύτερης περιοχής της Κινσάσας .

Περισσότερα: Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΝΣΑΣΑΣ

Κατηγορία: Νέα

Σελίδα 1 από 6