Ευχάριστες στιγμές έζησαν οι ενορίτες των  Αγίων Αρχαγγέλων της Κινσάσας, όπου λειτούργησε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος και χειροτόνησε πρεσβύτερο τον Αμβρόσιο Mukasa.

Την προηγούμενη ημέρα, σε κατανυκτικό και πανηγυρικό  κλίμα, ο Σεβασμιώτατος, τον χειροτόνησε διάκονο στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου  του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό και επίσης την ημέρα αυτή  χειροτόνησε πρεσβύτερο τον διάκονο Δανιήλ  Mbuila.  Οι φοιτητές της σχολής,  έψαλλαν θαυμάσια  τόσο κατά την Θεία Λειτουργία όσο  και στην συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου  επακολούθησε όμορφη τελετή και  τραγούδησαν με χαρά και  παλμό.

Την επόμενη ημέρα στον Ιερό Ναό των  Αγίων Αρχαγγέλων, όπου  πλήθος πιστών από τις ενορίες της Κινσάσας προσήλθαν για να μετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και στο χαρμόσυνο γεγονός της χειροτονίας. Προσήλθαν τόσοι πιστοί που ο Ναός δεν επαρκούσε να τους χωρέσει  και  πολλοί πιστοί  παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία από το   προαύλιο του Ναού. Κατ’ αυτήν  ο πατήρ  Αμβρόσιος Mukasa  έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης.

Ο Σεβασμιώτατος  τόνισε πως πριν λίγα χρόνια ο Μακαριώτατος  Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β΄, σε αυτή την ενορία έθεσε το θεμέλιο λίθο του Ιερού Ναού και σήμερα αφού ο Ιερός Ναός έλαβε σάρκα και οστά, έγινε και η πρώτη χειροτονία. Ο κόσμος που συμμετείχε, με πολύ ενθουσιασμό και χαρά  παρακολούθησε την χειροτονία του νέου πρεσβυτέρου και βροντοφώναξε το <<άξιος>>.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε λεπτομερώς  στο μυστήριο της Ιεροσύνης και νουθέτησε πατρικά τον νέο κληρικό,  μεταφέροντας τόσο σε αυτόν όσο και στους πιστούς την ευλογία και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επακολούθησε εντός του Ιερού Ναού εκδήλωση με ψαλμούς και ύμνους ευχαριστώντας τον Θεό για το ευχάριστο γεγονός. Ο πρόεδρος της ενορίας Leonard Mukenge Karinga τόνισε στη ομιλία του ότι ο  Πάπας και Πατριάρχης μας στης 28 Οκτωβρίου 2012 έθεσε τον θεμέλιο λίθο του Ναού και ευλόγησε την ενορία ώστε σήμερα να έχουμε ωραίο Ναό, σχολείο,(δημοτικό και γυμνάσιο), και σπίτι φιλοξενίας και εκδηλώσεων.  Στο τέλος μαθητές του σχολείου των Αρχαγγέλων έψαλλαν την φήμη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας.

Συμμετείχαν και τις δύο ημέρες ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Θεοδόσιος Τσιτσιβός, ιερείς, διάκονοι και πρόεδροι ενοριών της Κινσάσας, ο συντονιστής εκπαιδεύσεως των Ιερών Μητροπόλεων Κινσάσας και Κατάγκας κ. Τάραχος Koji,  επιστήμονες και  φοιτητές τόσο της Θεολογικής σχολής όσο και άλλων πανεπιστημίων αλλά και πλήθος κόσμου  .

Κατηγορία: Νέα